Kosovo ukida pozivni broj Srbije: Šta sad?

Izvor: Mondo, 02.Jan.2018, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo ukida pozivni broj Srbije: Šta sad?

Pozivni brojevi Srbije (+381),Slovenije (+386) i Monaka (+377), koje su kosovski telefonski fiksni i mobilni operateri koristili do sada, ukinuće se do juna ove godine, najavljuje Priština a demantuje Beograd.

Foto: mts

RTK na srpskom jeziku prenosi da je to objavilo Regulatorno telo za elektronske i poštanske komunikacije (RAEPK). Iz Beograda, iz resorne kancelarije Vlade Srbije, kažu da sve ostaje po starom.

Iz Prištine se navodi da tako "u 2018. godini >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << neće biti međunarodnih telefonskih operatera na Kosovu, jer će Kosovo imati samo svoj pozivni broj +383".

KANCELARIJA ZA KIM: TELEFONSKI BROJEVI KAO I DOSAD

Telefonski saobraćaj između centralne Srbije i Kosova i Metohije odvija se i odvijaće se po domaćim tarifima, i za pozive u okviru fiksne i mobilne telefonije Telekoma Srbija neće biti potrebno birati kod za geografsku oblast +383, uprkos politički motivisanim izjavama prištinskog regulatornog tela, saopštila je danas vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Na Kosovu u funkciji broj +383

"Na teritoriji Republike Srbije nastaviće da funkcioniše jedinstven telekomunikacioni sistem, od Horgoša do Dragaša, i korisnici usluga kompanije MTS nastaviće da pozivaju centralnu Srbiju na isti način kako su to činili do sada, i obrnuto", ističe se u saopštenju.

Kako se napominje, najnovije dezinformacije Prištine u vezi sa navodnom univerzalnom upotrebom pozivnog broja +383 za cilj imaju stvaranje nespokojstva i unošenje zabune među građane Srbije na Kosovu i Metohiji.

"Beograd će poštovati dogovore postignute u Briselu, uključujući i Sporazum o telekomunikacijama, ali neće dozvoliti naknadno upisivanje sadržaja u taj sporazum, niti njegovu zlonamernu interpretaciju na štetu srpskog naroda u pokrajini i interesa Republike Srbije", dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Priština od juna ukida pozivne brojeve Srbije, Slovenije i Monaka

Izvor: RTS, 02.Jan.2018

. Pozivni brojevi Srbije (+381), Slovenije (+386) i Monaka (+377), koje su kosovski telefonski fiksni i mobilni operateri koristili do sada, ukinuće se do juna ove godine.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.