Kosovo samo sa zvezdicom

Izvor: RTS, 20.Mar.2012, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo samo sa zvezdicom

Vlada Srbije usvojila instrukciju za ponašanje predstavnika Srbije na regionalnim skupovima kojima prisustvuju i predstavnici Prištine. Na tabli mora biti napisano Kosovo sa zvezdicom, a ispod tog teksta na istoj tabli mora se nalaziti dovoljno čitljiv i uočljiv tekst fusnote na engleskom jeziku.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila instrukciju kojom se definiše ponašanje predstavnika Republike Srbije na regionalnim skupovima kojima prisustvuju i predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << privremenih vlasti u Prištini.

Tako, usvojene mere predviđaju da na tabli mora biti napisano Kosovo sa zvezdicom, a ispod tog teksta na istoj tabli mora se nalaziti dovoljno čitljiv i uočljiv tekst fusnote na engleskom jeziku.

Osim toga, kod zemlje domaćina i predstavnika EU insistiraće se da delegacija Prištine ne koristi zastave i druga obeležja.

Delegacija Republike Srbije će isticati da je prisustvo Prištine na takvim skupovima u skladu sa sporazumom o regionalnom predstavljanju i da je Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija satsavni deo Republike Srbije.

Kako je RTS-u potvrdio šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović, krajnja mera je napuštanje skupa zbog kršenja sporazuma iz Brisela.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.