Kosovo podiglo takse na srpske proizvode na 100%

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Nov.2018, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo podiglo takse na srpske proizvode na 100%

PRIŠTINA - Prištinske vlasti podigle su takse na srpske proizvode na 100 odsto, napisao je zamenik premijera Enver Hodžaj na svom nalogu na Tviteru.

On je obrazložio taj potez "agresivnom kampanjom protiv Kosova".

I list Koha preneo je da je odlučeno da se takse na proizvode iz centralne Srbije povećaju za 100 odsto.

Predsednik Aleksandar Vučić imaće popodne vanredne sastanke sa ambasadorima Kine, Rusije, EU i članica Kvinte, a za kasnije popodne >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << zakazao je i sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, povodom najnovijih mera Prištine.

Kako Tanjug prenosi, Endrit Šalja, ministar trgovine i industrije, predložio je povećanje takse za 100 odsto, a taj predlog je podržao i premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj. Haradinaj je rekao da sporazum CEFTA između Beograda i Prištine na funkcioniše.

"Kosovo je dugo ometano kako u transportu, tako i u analizi i u bilo kom drugom instrumentu CEFTA. Stoga podržavam ovaj predlog", rekao je Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.