Kosovo nije nezavisno jer o svemu mora da pita druge

Izvor: Beta, 29.Mar.2015, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo nije nezavisno jer o svemu mora da pita druge

KOSOVSKA MITROVICA, 29. marta 2015. (Beta) - Nisu tačni navodi kosovskog ministra evrointegracija Bekima Čolakua da se srpsko priznanje nezavisnosti Kosova podrazumeva, izjavio je u nedelju Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

"Država Srbija neće priznati nezavisnost Kosova i za nas je ovaj prostor pod upravom medjunarodne zajednice u skladu s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija", rekao je ministar novinarima u Kosovskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Mitrovici i zapitao kakva je to nezavisnost o kojoj moraju da se pregovara u Briselu.

"Kako su oni (Kosovo) to nezavisni, kada o svakom ključnom zakonu i potezu na prostoru onoga što smatraju nezavisnom državom, moraju da se dogovaraju s vladom neke druge države, moraju od nje da traže saglasnost za glasanje u svom parlamentu?", zapitao je Vulin.

Bekim Čolaku izjavio je u subotu da se srpsko priznanje nezavisnosti Kosova podrazumeva, da to jasno pokazuju dogovori postignuti u Briselu i da Beograd zna da Zajednica srpskih opština neće imati izvršna ovlašćenja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.