Kosovo nije na dnevnom redu Generalne skupštine Interpola

Izvor: RTS, 02.Nov.2015, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo nije na dnevnom redu Generalne skupštine Interpola

Generalna skupština Interpola neće razmatrati zahtev Kosova za članstvo u toj organizaciji, iako je to već ranije najavljeno, piše prištinski portal "Gazeta tribuna".
"Nema novih zahteva za članstvo za razmatranje na 84. zasedanju Generalne skupštine Interpola", odgovor je koji je dobila Tribuna iz Interpolove kancelarije za medije.
Taj portal, međutim, dodaje da savetnica ministra unutrašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poslova Kosova Šćipe Mjekići tvrdi da se zahtev za članstvo Kosova, ipak, razmatra.
"Kosovo je predalo zahtev za članstvo u Interpolu i taj zahtev se razmatra", izjavila je Mjekići za navedeni portal.
Generalna skupština Interpola počinje danas sa zasedanjem u Kigaliju u Ruandi i trajaće tri dana.
Kosovo je zvanično podnelo zahtev za članstvo u avgustu, a nakon višemesečnog aktivnog lobiranja kosovskog ministra unutrašnjih poslova Kosova Skendera Hisenija za učlanjenje u tu organizaciju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo nije ušlo na dnevni red GS Interpola

Izvor: Večernje novosti, 02.Nov.2015

ZAHTEV Kosova da postane član Interpola definitivno se neće naći na dnevnom redu 84. Generalne skupštine ove organizacije koja je danas počela u Ruandi - nezvanično saznaju "Novosti". Zahvaljujići aktivnostima Ministarstva unutrašnjih poslova i lobiranju kod prijateljskih država, pre oko sat...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.