Kosovo neće biti priznato u Savetu bezbednosti UN

Izvor: Studio B, 24.Okt.2013, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo neće biti priznato u Savetu bezbednosti UN

Predsednik Tomislav Nikolić rekao je da Srbija ima podršku da u Savetu bezbednosti UN neće biti priznata nezavisnost Kosova, što je, kako je ukazao, za Beograd "od ogromnog značaja".

Nikolić je tokom razgovora sa Irenom Vojačkov Solorano, stalnom koordinatorkom UN za Srbiju i stalnom predstavnicom Programa za razvoj UN (UNDP), istakao da je Srbija "u potpunosti naklonjena" UN i da su dobrodošli svi >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << projekti svetske organizacije koji za cilj imaju unapredjenje ekonomske saradnje i promociju ljudskih prava.

"Naša zemlja je u potpunosti naklonjena Organizaciji Ujedinjenih nacija i smatramo da bi mnogo bolje bilo da su se neki naši unutrašnji problemi rešavali uz posredovanje Ujedinjenih nacija", rekao je predsednik Srbije.

Solorano, koja je Nikoliću uručila pismo kojim je generalni sekretar UN Ban Ki Mun ovlašćuje da u Srbiji obavlja dužnosti za potrebe svetske organizacije, rekla je da joj je želja da se tokom njenog boravka u Srbiji, kroz saradnju sa državnim organima, unapredi ekonomska situacija u zemlji.

Ona je, takodje, pohvalila napore Vlade Srbije da se eliminiše korupcija, istakavši da je borba protiv korupcije jedna od osnova svakog modernog društva.

 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.