Kosovo na  dnevnom redu Generalne konferencije u ponedeljak?

Izvor: Studio B, 06.Nov.2015, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo na dnevnom redu Generalne konferencije u ponedeljak?

Prijem Kosova u Unesko definitivno je uvršten u dnevni red Generalne konferencije te organizacije 9. novembra, ali i dalje postoje šanse da se rasprava odloži za dve godine, rekao je agenciji "Beta" ambasador Srbije pri Unesku Darko Tanasković.

"Srbija će predložiti da se rasprava o ovoj tački odloži do naredne konferencije 2017. Ako taj naš predlog dobije prostu većinu, onda do glasanja o prijemu Kosova uopšte ne bi ni došlo", rekao je ambasador Srbije. "U slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da predlog za odlaganje rasprave o ovoj tački ne dobije potrebnu većinu, glasaće se o prvobitnom predlogu odluke koji je podnela Albanija sa grupom država. U tom slučaju, porebna je dvotrećinska većina da bi predlog bio usvojen, a Kosovo primljeno u Unesko", podsetio je Tanasković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Tanasković uložio protest direktorki Uneska

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Nov.2015

Ambasador Srbije u Unesku Darko Tanasković rekao je večeras da će Srbija tražiti da Generalna konferencija Uneska na dve godine odloži glasanje o zahtevu Albanije da Kosovo postane član, zakazano za ponedeljak, 9. novembra...Tanasković je takođe uložio protest direktorki Uneska, zbog, kako je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.