Kosovo je na putu ka uspostavljanju oružanih snaga

Izvor: Vesti-online.com, 23.Maj.2016, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kosovo je na putu ka uspostavljanju oružanih snaga"

Isa Mustafa, premijer tzv. Kosova, tvrdi da je Kosovo na putu ka uspostavljanju oružanih snaga, dok njegov zamenik i funkcioner Srpske liste Branimir Stojanović poručuje da se će ta lista nastaviti tome da se protivi, pišu prištinski mediji.

Kako navodi Epoka e re, Mustafa je rekao da je Kosovo na putu ka osnivanju oružanih snaga, kao i brzom ekonomskom i društvenom razvoju, i evroatlanskim integracijama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
- Sada imamo priliku da služimo zemlji putem zajedničkih, dugoročnih i održivih akcija. Ubeđen sam da ćemo kao građanska i demokratska većina, biti zajedno u tim procesima - rekao je Mustafa.

S druge strane, Stojanović je u nedelju istakao da Srpska lista nastavlja da se protivi formiranju kosovskih oružanih snaga, piše Koha.

Povodom poziva predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija da Srpska lista podrži formiranje kosovskih oružanih snaga, Stojanović je rekao da su "naši politički pogledi definisani" istakavši da "nema ničkeg novog da se kaže po tom pitanju".

Srpska lista je, dodao je, dostupna za razgovore o tome, ali ne preko medija.

Stojanović ocenjuje da vladajuća koalicija ne ispunjava obećanja data Srbima tokom koalicionog sporazuma, kao što su pitanja zaštite  imovine, zastupljenost Srba u javnom sektoru, formiranje novih opština itd.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mustafa: Osnivamo oružane snage, Srpska lista protiv

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Maj.2016

Kosovo je na putu ka uspostavljanju oružanih snaga, tvrdi kosovski premijer Isa Mustafa dok njegov zamenik i funkcioner Srpske liste Branimir Stojanović poručuje da se će ta lista nastaviti tome da se protivi, pišu danas prištinski mediji...Kako navodi Epoka e re, Mustafa je rekao da je Kosovo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Separetističke vlasti u Prištini osnivaju vojsku

Izvor: Vostok.rs, 24.Maj.2016, 10:42

Kosovo je na putu ka uspostavljanju oružanih snaga, tvrdi takozvani premijer separatističkih vlasti u Prištini.. . Kako navodi „Epoka e re“, Mustafa je rekao da je Kosovo na putu ka osnivanju oružanih snaga, kao i putu brzog ekonomskog i društvenog razvoja, i evroatlanskih integracija, javlja...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.