Kosovo i dalje zona kriminala i korupcije

Izvor: Blic, 10.Okt.2013, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo i dalje zona kriminala i korupcije

U Izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu navodi se da je učinjen napredak u donošenju zakona, ali da je Kosovo i dalje "zona kriminala i korupcije", prenosi prištinski dnevnik Koha Ditore.

"Ozbiljna briga EU ostaju korupcija i organizovani kriminal, trgovina ljudima, politički uticaj na sudstvo, policiju i javne službe, zadržavanje do pet radnih mesta od strane političkih zvaničnika, nestručna administracija i mnogi drugi problemi", piše ovaj dnevnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u izdanju od četvrtka.

U izveštaju u koji je Koha imala uvid, takodje se navodi nedostatak tolerancije prema LGBT grupama i ističe da "ima verskih grupacija koje zagovaraju jezik mržnje prema ovoj grupi putem konvencionalnih i socijalnih medija, a koji su formirali jednu političku stranku".

Takođe se izražava nezadovoljstvo zbog pretnji novinarima i nedostatku bolje zaštite novinara. U izveštaju će pozitivno biti ocenjen napredak u normalizaciji

odnosa s Beogradom, a navodi se i da je Kosovo do sada "preduzelo suštinske korake u pravcu vidljivog i održivog poboljšanja odnosa sa Srbijom, što je dovelo do nepovratnih promena na terenu".

Izveštaj o napretku zemalja regiona, medju kojima je i Srbija, biće usvojen 16. oktobra, i u njemu je na 50 stranica koje se odnose na Kosovo predstavljena analiza napretka ostvarenog od oktobra prethodne godine.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo i dalje zona kriminala i korupcije

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Okt.2013

U Izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu navodi se da je učinjen napredak u donošenju zakona, ali da je Kosovo i dalje "zona kriminala i korupcije".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

''Šarolika slika s mnogo crnih tačaka Kosova

Izvor: Akter, 10.Okt.2013

Nacrt izveštaja Evropske komisije o Kosovu, koji će uskoro biti predstavljen javnosti, predstavlja "šaroliku sliku sa mnogo crnih tačaka," prenosi prištinski dnevnik "Koha ditore" navodeći da se kao problemi posebno uočavaju politički uticaj na sudstvo, trgovina ljudima i drogom i korupcija

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.