Kosovo i Srbija da sarađuju na regionalnoj stabilnosti ili slede posledice, poručio Eskobar

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jun.2023, 16:07

Kosovo i Srbija da sarađuju na regionalnoj stabilnosti ili slede posledice, poručio Eskobar

Sjedinjene Države traže od Srbije i Kosova da daju doprinos regionalnoj stabilnosti, a oni koji ne žele partnerstvo će snositi posledice, izjavio je američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar (Gabriel Eskobar) 16. juna. "Oni koji žele da budu partneri sa nama će sarađivati sa Evropom i Amerikom na tačkama za prevazilaženje krize koje smo predložili, odnosno na kojima insistiramo, jer ovo jeste regionalno pitanje. Jedna zemlja i jedan lider neće određivati kurs regionalne i...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Eskobar traži oslobađanje kosovskih specijalaca uhapšenih u centralnoj Srbiji

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jun.2023

Kosovska Vlada treba da ukine zabranu uvoza robe iz Srbije i zabranu prelaska vozila iz Srbije preko admisnistarivne linije sa Kosovom, izjavio je specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar na onlajn brifingu za novinare.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.