Izvor: RTS, 16.Jan.2022, 16:50

Kosovo i Metohija, napadnut mladić iz srpskog sela kod Srbice

Milana Kovačevića, mladića iz srpskog sela Banje kod Srbice, danas je fizički napao lokalni Albanac, koji ga je udario u predelu glave, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je Milan Kovačević krenuo u obližnje naselje Rudnik da bi obavio neophodnu kupovinu, kada ga je Albanac prvo verbalno, a potom i brutalno fizički napao, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zbog čega je mladić doživeo ozbiljnu traumu i stres.
"Milan Kovačević je meta samo zato što ponosno nosi srpsko ime i prezime i srpsku šajkaču", ocenjuje Kancelarija.
Napominje da to nije prvi put da se mladić nalazi na meti lokalnih Albanaca, koji ga duži period uznemiravaju, zbog čega je i ovaj slučaj prijavio policiji.
Kancelarija navodi da je Kovačeviću nedavno zapaljena koliba, da mu nelegalno seku šumu, često je meta i verbalnih provokacija, ali poručuje da će mu država Srbija i dalje pomagati.
"Nije slučajno da do ovog incidenta dolazi u istom danu kada je Aljbin Kurti ukinuo građanska prava Srba i zabranio održavanje referenduma na prostoru Kosova i Metohije, a kosovska policija sprečavala Srbe da izraze miran protest protiv takve odluke.
Pokazalo se da svaka Kurtijeva akcija prema Srbima ima svoj odgovor i šire posledice na terenu i da služi kao pogonsko gorivo za sve albanske ekstremiste", smatra Kancelarija.
O tome bi, kako se ističe, posebno trebalo da vode računa predstavnici međunarodne zajednice, jer se svaka politička i jednostrana akcija Prištine koju oni ne uspevaju da spreče, na kraju prelama preko leđa srpskog naroda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpskog mladića fizički napao Albanac kod Srbice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2022

Srpskog mladića Milana Kovačevića iz sela Banje kod Srbice danas je fizički napao lokalni Albanac i udario ga u glavu...Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metojiju, Milan je krenuo u obližnje naselje Rudnik da bi obavio neophodnu kupovinu, kada ga je Albanac prvo verbalno, a potom brutalno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kancelarija za KiM: Napadnut mladić srpske nacionalnosti na Kosovu

Izvor: N1 televizija, 16.Jan.2022

Mladić Milan Kovačević iz srpskog sela Banje kod Srbice danas je fizički napadnut od strane lokalnog Albanca, koji ga je udario u predelu glave, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Nastavak na N1 televizija...

NAPADNUT SRPSKI MLADIĆ NA KOSOVU I METOHIJI: Albanac je Milana prvo vređao, pa udarao u glavu

Izvor: Blic, 17.Jan.2022, 03:08

Mladić Milan Kovačević iz srpskog sela Banje kod Srbice napadnut je fizički danas od strane lokalnog Albanca koji ga je udario u predelu glave navodi se u saopštenju za javnost Kancelarije Kosova i Metohije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.