Kosovo hapšenjem Đurića potvrdilo svoj suverenitet

Izvor: B92, 26.Mar.2018, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kosovo hapšenjem Đurića potvrdilo svoj suverenitet"

Priština -- Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji izjavio je da je hapšenjem Marka Đurića “država Kosovo danas predstavila svoje zakone i puni suverenitet“.

"Nećemo provocirati Srbiju, očekujemo da budu pažljiviji u poštovanju suvereniteta naših teritorijalnih granica", rekao je Veselji, preneo je portal Koha.net.

Veselji kaže i da srpski zvaničnici moraju da shvate da se na Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << može doći samo uz dozvolu kosovskih vlasti.

"Kosovo je posvećeno normalizaciji odnosa sa Srbijom, ali volja mora biti dvosmerna", rekao je Veselji.

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je nešto ranije da je kosovska policija prilikom hapšenja Marka Đurića postupala u skladu sa zakonima i ovlašćenjima.

Opširnije o hapšenju Đurića - OVDE.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponosan na svoje SILEDŽIJE! Veselji poručio: Kosovo potvrdilo svoje zakone i suverenitet

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2018

Nema obraza..Predsednik takozvanog kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, izjavio je večeras da je hapšenjem direktora vladine Kancelarije za KiM, Marka Ðurića, lažna "država Kosovo danas predstavila svoje zakone i puni suverenitet"...Srbi u Rudaru blokirali magistralni put posle hapšenja Marka...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.