Kosovo faktor destabilizacije na Balkanu i daleko van njegovih okvira – MSP RF

Izvor: Vostok.rs, 22.Nov.2012, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo faktor destabilizacije na Balkanu i daleko van njegovih okvira – MSP RF

22.11.2012. -

Kosovo je faktor destabilizacije ne samo na Balkanu, već i daleko van njegovih okvira, izjavio je danas zvanični predstavnik MSP-a Rusije Aleksandar Lukaševič, komentarišući na molbu novinske agencije Itar-Tass informaciju da grupa kosovskih Albanaca učestvuje u građanskom ratu u Siriji na strani pobunjenika.

„Dobili smo informacije da organizovane grupe kosovskih Albanaca i dobrovoljce >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << pojedince šalju u Siriju i da oni učestvuju u ratu na strani sirijske opozicije, - rekao je Lukaševič. – Ranije su bile i informacije da na teritoriji Kosova prolaze obuku borci sirijske opozicije“.

„Sve te informacije, ti podaci, kako god da se prema njima odnosili, potvrđuju tezu da je samoproglašena Republika Kosovo destabilizirajući faktor ne samo balkanskog regiona, već i daleko van njegovih predela“, - naglasio je diplomata.

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.