Kosovo: Za 24 sata 92 optužnice

Izvor: 011vodič.com, 01.Jan.2020, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Za 24 sata 92 optužnice

Državno tužilaštvo Kosova saopštilo je danas da je u poslednja 24 sata Osnovno tužilaštvo podiglo 92 optužnice za različita krivična dela, prenosi Koha.
U saopštenju se navodi da je po nalogu državnog tužioca, sedam osoba pritvoreno na 48 sati, a podnesena su i dva zahteva za pritvor dvojici osumnjičenih i jedan zahtev za kućni pritvor, prenosi Kosovo Online. Specijalno tužilaštvo je u poslednja 24 sata podnelo >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << jedan zahtev za pritvor i podiglo tri optužnice protiv 10 osoba za različita krivična dela.
Osnovno tužilaštvo u Prištini, tokom poslednja 24 sata, po nalogu pritvorskog tužioca, odredilo je zadržavanje za tri osumnjičene osobe. To tužilaštvo je podnelo jedan zahtev za pritvor, i podiglo 42 optužnice protiv 44 osobe za različita krivična dela. Takođe, Osnovno tužilaštvo u Prizrenu tokom poslednja 24 sata podiglo je pet optužnica protiv šest osoba za različita krivična dela, dok je Osnovno tužilaštvo Peći odredilo pritvor za dve osobe. Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu tokom poslednja 24 sata pritvorilo je jednu osobu u trajanju od 48 sati i podiglo 13 optužnica protiv 17 osoba. Osnovno tužilaštvo u Đakovici tokom poslednja 24 sata, po nalogu pritvorskog tužioca, pritvorilo je jednog osumnjičenog u trajanju od 48 sati i podnelo jedan zahtev za izricanje mere kucćnog pritvora. Takođe.
Osnovno tužilaštvo u Đakovici podiglo je jednu optužnicu, dok je Osnovno tužilaštvo u Uroševcu podiglo 28 optužnica protiv 66 osoba za različita krivična dela. Izvršna direktorka Inspektorata policije Kosova Miradie Keljmendi izjavila je da je taj inspektorat tokom godine uspešno izgradio međuinstitucionalnu saradnju, koja je preduslov uspeha, prenosi Koha uz podatak da je 35 policajaca uhapšeno, a 64 suspendovano. Tokom godine, Inspektorat policije Kosova primio je više od 1.400 žalbi građana.
The post Kosovo: Za 24 sata 92 optužnice appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.