Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Avg.2014, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Uhapšeno 40 osoba zbog učešća u ratovima u Siriji i Iraku

Policija Kosova uhapsila je 40 osoba osumnjičenih da su učestvovali u ratu u Siriji i Iraku u formacijama ISIS-a i Al Nusra, koje su proglašene terorističkim organizacijama, saopšteno je danas.

"Tokom akcije je izvršen pretres 60 lokacija i uhapšeno je 40 osoba pod sumnjom da su izvršili krivična dala protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova", dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, policijska akcija preduzeta je u koordinaciji s Državnim tužilaštvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Kosova zbog opasnosti i značaja za nacionalnu bezbednost i zaštitu ustavnog poretka, očuvanja reda i zakona i poštovanja prava svih građana.

Policija je navela samo inicijale i mesta rođenja uhapšenih.

Tokom hapšenja policija je kod uhapšenih pronašla i oduzela eksplozivne naprave, oružje i municiju različitih kalibara i druge dokaze koji se povezuju sa slučajem.

Operacija je i dalje u toku, dodaje se u saopštenju policije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Sirija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pohapšeno 40 džihadista na Kosovu

Izvor: Vesti-online.com, 11.Avg.2014

Policija Kosova uhapsila je 40 osoba osumnjičenih da su učestvovali u ratu u Siriji i Iraku u formacijama Islamske države i Al Nusra, koje su proglašene terorističkim organizacijama. ..I ovaj koljač je sa Kosova otišao u Siriju.. .."Tokom akcije je izvršen pretres 60 lokacija i uhapšeno je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.