Kosovo: Snabdevanje otežano

Izvor: S media, 14.Avg.2011, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Snabdevanje otežano

Problemi sa dopremanjem osnovnih namirnica na sever Kosova se nastavljaju. Kfor uglavnom ne propušta robu iz Srbije, kažu vlasnici trgovinskih objekata u Kosovskoj Mitrovici.

Snabdevanje osnovnim namirnicama u severnom delu Kosovske Mitrovice je i dalje nestabilno, rekli su Tanjugu vlasnici trgovinskih objekata.

Oni su rekli da Kfor uglavnom ne propušta kamione iz Srbije sa robom do tri i po tone.

Sa druge strane, stanovnici tog dela >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << grada navode da zasad mogu da pazare dovoljno robe i da su rafovi u prodavnicama uglavnom popunjeni.

Menadžer "Frukta" marketa Dragan Stefanović je rekao da trenutno imaju dovoljno robe, ali iz starih zaliha, dodajući da u ponudi imaju najmanje mleka.

EU: Finansijska autonomija za sever Kosova

Samardžić: Srbi sa severa Kosova žive u pravom getu

Haljiti: Severu Kosova se nudi specijalni status

"Trenutno ima dovoljno zejtina, brašna i šećera, ali mleka veoma malo, nije kao pre, a i kupaca je manje", rekao je Stefanović, koji je ocenio da dogovor o propuštanju kamiona sa robom do tri i po tone na prelazima Jarinje i Brnjak ne može da zadovolji potrebe građana.

On kaže da taj market od početka zabrane uvoza robe iz Srbije i nereda na prelazima prošlog meseca nije dobio robu iz Srbije.



"Na prelazima Jarinje i Brnjak, koliko znam, ne propuštaju kamione do tri i po tone,.. Možda idu preko okolnih brda",
kaže Stefanović.

Radnik samousluge "Gile komerc" Radenko Kostić rekao je da na rafovima nema dovoljno mleka, jogurta, ulja i šećera, dok snabdevenost hlebom varira."Mnogo je otežano otkako su specijalci kosovske policije ROSU započeli izolaciju severa Kosova", istakao je Kostić.

I dalje se, prema njegovim rečima, vraćaju kamioni sa kvrljivom robom, na primer, mlekom i sirom i to kamioni sa robom manje težine od tri i po tone, koliko je predviđeno privemenim sporazumom.

U prodavnicama severnog dela Kosovske Mitrovice se žale i da je kupaca sve manje, bez obzira što je u toku sezona godišnjih odmora.

Oni ističu da se veliki broj stanovnika vratio sa godišnjih odmora zbog nedavnih nemira i neizvesne budućnosti.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.