Kosovo: Rigorozne mere pred Željkov koncert

Izvor: Mondo, 13.Jan.2016, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Rigorozne mere pred Željkov koncert

U Kosovskoj Mitrovici danas je povodom dočeka Srpske nove godine otvorena Ulica Otvorenog srca, dok je za večeras zakazan koncert Željka Joksimovića.

Foto: Mondo/ Goran Sivački

U Ulici otvorenog srca, uz bogat kulturno umetnički program, na oko trideset štandova izloženi su razni proizvodi iz te sredine a predstavljena je i turistička ponuda Kosova.

Doček pravoslavne Nove godine po Julijanskom kalendaru biće organizovan na platou >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ispred studentskih domova kod Tehničke škole, a organizatori su Kancelarija za Kosovo i Metohiju i opština Kosovska Mitrovica.

Pojačno je prisustvo kosovske policije i jedinice za brzo delovanje koje će primeniti opsežne mere bezbednosti.

Manifestacija "Ulica otvorenog srca" u Kosovskoj Mitrovici, potvrda je i dokaz da je to grad otvorenog srca, izjavio je predsednik Privremenog organa kosovskomitrovačke opštine Aleksandar Spirić.

"Ono što je radost danas u našem gradu jeste da je 'Ulica otvorenog srca', prepuna mladih ljudi, odnosno dece",rekao je Spirić koji je tu manifestaciju otvorio u ime lokalne samouprave.

"Izuzetna nam je čast što Mitrovica šalje jednu pozitivniju sliku, sliku koja treba da obiđe svet i pokaže da je ova mladost željna pre svega slobode, bezbrižnog detinjstva i naravno da želi da se usavršava kao ostala deca ne samo u centralnoj Srbiji nego i šire", dodao je on.

Spirić je naglasio da su mladi najjače oružje kada je u pitanju opstanak i budućnost Srba na Kosovu i Metohiji.

U okviru proslave tradicionalnog srpskog praznika, u ulici Kralja Petra Prvog u Kosovskoj Mitrovici, "Ulica otvorenog srca" biće otvorena do 17 sati sa nizom sadržaja namenjenih prvenstveno najmlađima, ali i starijim građanima. Policija je za večeras najavila rigorozne mere kontrole tokom Joksimovićevog koncerta.

Doček pravoslavne Nove godine organizovan je na platou ispred studentskih domova u ovom gradu gde je postavljena bina na kojoj će večeras od 22 sata nastupiti Joksimović, uz besplatan ulaz za posetioce.

Doček Nove godine po julijanskom kalendaru u Kosovskoj Mitrovici organizuju Kancelarija za Kosovo i Metohiju i opština Kosovska Mitrovica.

Julijanski 1. januar je u narodu poznat i kao Vasiljevdan, Mali Božić i srpska Nova godina.
Pogledaj vesti o: Željko Joksimović

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

U Kosovskoj Mitrovici i Ulica otvorenog srca i Željko Joksimović

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jan.2016

U Kosovskoj Mitrovici danas je povodom dočeka tzv. Srpske nove godine otvorena Ulica Otvorenog srca, dok je za večeras zakazan koncert Željka Joksimovića...U Ulici otvorenog srca, uz bogat kulturno umetnički program, na oko trideset štandova izloženi su razni proizvodi iz te sredine a predstavljena...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.