Kosovo: Poplavljene pojedine ulice u Gračanici i Ugljaru

Izvor: Studio B, 07.Mar.2016, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Poplavljene pojedine ulice u Gračanici i Ugljaru

Kiša koja je padala tokom dana izazvala je poplave i izlivanje kanalizacije u pojedinim sredinama na teritoriji opštine Gračanica na centralnom Kosovu.

Među ugroženima su su predškolska ustanova Đurđevak i domaćinstva u ulici Devet Jugovića u Gračanici, kao stanari u naselju Bergen u Ugljaru, javio je Radio Kim iz Čaglavice.

Direktor Javnih službi u opštini Gračanica Vladica Trajković rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je da je do izlivanja kanalizacije u vrtiću Đurđevak došlo i zbog nepravilnog povezivanja novih domaćinstava na postojeću kanalizacionu mrežu. Zbog izlivanja kanalizacije i problema koje je ona izazvala, sva deca i osoblje vrtića danas su ranije otišli kući.

Trajković kaže da je situacija najgora u ulici Devet Jugovića, gde je kišni kanal manjeg kapaciteta i ne može da primi veću količinu vode.

Pored toga poplavljena su dvorišta i sa jedne i sa druge strane ulice. Iako su ekipe javnih službi ceo dan na terenu oni nisu uspeli da spreče da voda dođe u dvorišta, rekao je Trajković, ističući da se voda koja je narasla usled velikih padavina preliva sa i na glavni put između Lapljeg Sela i Gračanice.

Situacija je je kritična u naselju Bergen u Ugljaru, a voda je nadošla i u nekoliko obližnjih dvorišta.

Voda je nadošla i ispod mosta između Lapljeg Sela i Preoca, pa vozila zaobilaze ovu deonicu puta.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Poplavljene pojedine ulice u Gračanici i Ugljaru

Izvor: Akter, 07.Mar.2016

Kiša koja je padala tokom dana izazvala je poplave i izlivanje kanalizacije u pojedinim sredinama na teritoriji opštine Gračanica na centralnom Kosovu..Među ugroženima su su predškolska ustanova Đurđevak i domaćinstva u ulici Devet Jugovića u Gračanici, kao stanari u naselju Bergen u Ugljaru,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.