Kosovo: Oštre osude napada na novinarku

Izvor: Blic, 13.Maj.2017, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Oštre osude napada na novinarku

Najviši zvaničnici i međunarodni predstavnici na Kosovu danas su najoštrije osudili napad na bivšu glavnu i odgovornu urednicu dnevnika Zeri Arbanu Džaru i zatražili kažnjavanje odgovornih.

Saopštili su da su šokirani napadima na ljudske vrednosti i pozvali institucije reda i zakona da otkriju i kazne izvršioce ovog dela.

Prištinski mediji su javili da je nešto posle ponoći ispred svog stana u Prištini pretučena Džara, koja je pre nekoliko dana pristupila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Demokratskoj partiji Kosova (DPK).

U saopštenju šefice kancelarije EU na Kosovu Natalije Apostolove kaže se da je šokirana napadima na Džaru, što je ocenila kao "napad na ljudske vrednosti za koje se zalaže EU".

Ambasador SAD na Kosovu Greg Delavije je na Tviteru napisao da je prestravljen brutalnim napadom na Džaru.

Šefica Euleksa Aleksandra Papadopulu ocenila je da je napad na Džaru neprihvatljiv i izrazila je spremnost Euleksa da pomogne vlastima na Kosovu u rasvetljavanju ovog slučaja.

Napad na Džaru je osudio i predsednik Kosova Hašim Tači, zahtevajući kažnjavanje napadača .

I odlazeći premijer Kosova Isa Mustafa je osudio ovaj napad kao "nizak i sramotan akt" i da izvršioci moraju biti izvedeni pred lice pravde.

Napad na Džaru su osudili i predsednici svih političkih stranaka i predstavnici civilnog društva.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

UNS: Kazniti napadaće na novinarku lista "Zeri"

Izvor: Blic, 13.Maj.2017

Udruženje novinara Srbije (UNS) i njegov ogranak na Kosovu pozvalo je nadležne organe da hitno pronađu počinioce i nalogodavce napada na doskorašnju novinarku i urednicu prištinskog lista "Zeri" Arbanu Džaru..."Propusti i neodgovarajuća reakcija Policije Kosova i nadležnih pravosudnih organa,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.