Kosovo: Kamenovani autobusi sa Srbima

Izvor: B92, 21.Okt.2018, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Kamenovani autobusi sa Srbima

Dva autobusa sa vernicima iz Beograda kamenovana su danas kod gradića Istok nadomak Peći na KiM, nakon posete crkvi Bogorodice hvostanske.

Grupa Albanaca je postavila prepreke i sačekala da se vernici vrate posle pomena koji je na ostacima hrama služio paroh Nebojša iz Istoka, javlja radio Kontakt Plus.

Kako saznaje Radio Kontakt plus u napadu nije bilo povređenih, a autobusi sa vernicima i posetiocima trenutno se nalaze ispred stanice Kosovske policije u Istoku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
RTS navodi da je na dva autobusa načinjena materijalna šteta.

Sveštenik pravoslavne crkve u Istoku kazao je javnom servisu da je do napada na autobus došlo u kanjonu planinskog dela Hvosna, na vrlo uskom i krivudavom putu. Navodi se da su nakon prijavljivanja napada u stanici policije u Istoku, vernici nastavili put ka centralnoj Srbiji.

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić pozvao je međunarodnu zajednicu da reaguje na današnji napad.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Autobusi sa vernicima iz Beograda kamenovani nadomak Peći

Izvor: Vesti-online.com, 21.Okt.2018

Dva autobusa sa vernicima iz Beograda kamenovana su danas kod gradića Istok nadomak Peći na KiM, nakon posete crkvi Bogorodice hvostanske...Grupa Albanaca je postavila prepreke i sačekala da se vernici vrate posle pomena koji je na ostacima hrama služio paroh Nebojša iz Istoka...Kako je preneo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Kosovo: Kamenovani autobusi sa Srbima

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Okt.2018

PEĆ - Dva autobusa sa vjernicima iz Beograda kamenovana su danas kod gradića Istok nadomak Peći na KiM, nakon posjete crkvi Bogorodice hvostanske.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Kamenovani autobusi sa Srbima kod Istoka, nema povređenih

Izvor: N1 televizija, 21.Okt.2018

Dva autobusa sa vernicima iz Beograda kamenovana su danas kod gradića Istok u Metohiji nakon posete crkvi Bogorodice hvostanske...Kako prenosi radio Kontakt plus, grupa Albanaca je postavila prepreke i sačekala da se vernici vrate posle pomena koji je na ostacima hrama služio otac Nebojša iz Istoka...U...

Nastavak na N1 televizija...

INCIDENT NA KIM: Kod Istoka kamenovana dva autobusa sa vernicima iz Beograda

Izvor: Večernje novosti, 21.Okt.2018

Kod gradića Istok, nadomak Peći na Kosovu i Metohiji, jutros su kamenovana dva autobusa sa vernicima iz Beograda, koji su se vraćali iz posete crkvi Bogorodice (Studenice) hvostanske Kod gradića Istok, nadomak Peći na Kosovu i Metohiji, jutros su kamenovana dva autobusa sa vernicima...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.