Kosovo: Identifikovani posmrtni ostaci dve osobe čija su tela ekshumirana u Srbiji 

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Apr.2021, 14:01

Kosovo: Identifikovani posmrtni ostaci dve osobe čija su tela ekshumirana u Srbiji 

Premijer Kosova Aljbin (Albin) Kurti je saopštio da su identikfikovani posmrtni ostaci dve osobe, čija su tela ekshumirana prošle godine iz masovne grobnice u Kiževaku kod Raške i dodao da je na osnovu DNK analize utvrđeno da se radi o albanskim civilima sa Kosova. "U komunikaciji smo sa porodicama identifikovanih osoba", napiso je premijer Kurti na svom Facebook profilu. Na lokaciji Kiževak je prošle godine ekshumirano ukupno četiri do pet posmrtnih ostataka za koje se sumnja da...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Raška,   Facebook

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Identifikovane još dve osobe iz masovne grobnice u Kiževaku

Izvor: N1 televizija, 05.Apr.2021

Premijer Kosova Aljbin Kurti saopštio je danas da su pristigli rezultati DNK analiza za dve osobe čiji su ostaci pronađeni prošle godine na lokaciji Kiževak kod Raške, te da je, kako je saopštio, potvrđeno da je reč o „žrtvama rata“.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.