Kosmet: Uhapšen i peti Albanac zbog ratnog zločina

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jul.2011, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosmet: Uhapšen i peti Albanac zbog ratnog zločina

Specijalna policija Euleksa uhapsila je i petu osobu, kosovskog Albanca, osumnjičenog za ratni zločin, ubistva i progon političkih neistomišljenika tokom 1998, 1999. i 2000. godine.

Operaciju je vodio tužilac Specijalnog tužilaštva Kosova, dok je hapšenje izvršeno na osnovu odluke sudije Euleksa, navodi se saopštenju.

U sredu su, inače, uhapšena >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << još četvorica Albanaca u vezi sa ovim slučajem, koji se takođe terete za organizovani kriminal i za ubistvo Seljima Brošija i Ibuša Klokoćija, kao i za pokušaje ubistava Adema Saljihaja i Agima Veljijua, te za zlostavljanje i mučenje više lica pripadnika političkih partija koje su bile u sukobu sa Demokratskom partijom Hašima Tačija.

Uhapšeni su Špresim Ukaj i Driton Hajdari i Šaban Sulja, a imena ostale dvojice u interesu istrage još ne mogu da budu obelodanjena.

Pretpretresni sudija je naložio osumnjičenima da se ne približavaju određenim osobama, uključujući svjedoke i članove porodica žrtava na udaljenosti manjoj od 300 metara, na direktan način ili putem bilo koje druge osobe i sredstava. Osumnjičenima je rečeno da će ukoliko prekrše te mere, biti odvedeni u pritvor.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.