Kosinus: Razgraničenje je moderna reč o kojoj malo ko zna šta znači

Izvor: JužneVesti.com, 02.Jun.2019, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kosinus": Razgraničenje je moderna reč o kojoj malo ko zna šta znači

Predsednica Upravnog odbora Centra za primenjene evropske studije (CEPS) Jadranka Jelinčić i profesor Filološkog fakulteta u Beogradu Aleksandar Jerkov u novoj emisiji FoNet-a “Kosinus” složili su se da je za rešenje kosovskog problema moguć i nužan kompromis. Jelinčićeva dodaje i da je razgraničenje postala reč mode o kojoj malo ko zna šta ona zapravo znači.

Šta znači razgraničenje, treba jasno definisati, smatra Jelinčićeva i dodaje da je kompromis >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << između Beograda i Prištine moguć. Ipak, i na tom polju treba jasno staviti do znanja šta zapravo Srbija želi da postigne Briselskim sporazumom.

Kompromis je uvek moguć. Pitanje je o čemu zapravo Srbija pregovara u briselskim sporazumima, šta želi da postigne, koliko je to jasno definisano i koliko su joj poznate ambicije one druge strane - ističe Jelinčićeva.

Ona dodaje i da je refendum naposletku neophodan. Sa tim se slaže i Jerkov.

Referendum da, ali kao instrument da se završe istorijske napetosti i da se uđe u novi život - podvlači Jerkov.

O čemu su još govorili Jerkov i Jelinčićeva možete pogledati u emisiji "Kosinus".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.