Korab Sejdiu iz Pacolijeve partije podneo ostavku

Izvor: Blic, 07.Sep.2017, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korab Sejdiu iz Pacolijeve partije podneo ostavku

Poslanik u kosovskoj Skupštini iz Alijanse za novo Kosovo Korab Sejdiu podneo je ostavku na sve funkcije u stranci uoči današnjeg nastavka konstitutivne sednice, navodeći da će nastaviti svoj mandat kao nezavisni poslanik.

Sejdiu je izrazio nezadovoljstvo odlukom njegove stranke da se pridruži "ratnoj koaliciji" PAN, piše prištinski list "Epoka".

- Uvek sam bio veran stavu da je jedna vlada sa albanskom manjinom koja se uslovljava od Srpske liste u suprotnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa državnim interesima jer je talac režima u Beogradu - napisao je on na svom nalogu na Fejsbuku.

Očekuje se da će u 11 sati uslediti nastavak konstitutuvne sednice kosovske skupštine nakon što je u sredu uveče postignut dogovor izmedju koalicije PAN, Alijanse za novo Kosovo i Srpske liste, o formiranju kosovskih insitucija.

Kako javlja RTK2, posle nekoliko sati razgovora, postignut je dogovor prema kome će Alijansa za novo Kosovo Bedžeta Pacolija prepustiti Ministarstvo poljoprivrede Srpskoj listi.

Pored toga, dve članice "ratne" koalicije PAN - Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja i Inicijativa za Kosovo Fatmira Ljimaja - odustale su od dve pozicije zamenika ministra, koje će pripasti manjinama.

RTK2 navodi da su lideri koalicije PAN i Alijanse za novo Kosovo u sredu uveče održali sastanak sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, nakon koga su Kadri Veselji (lider Demokratske partije Kosova, treća članica koalicije PAN) i Pacoli uputili su zahtev predsedavajućem parlamenta Ademu Mikulovciju da za danas sazove nastavak konstitutivne sednice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.