Kontroverze u procesu dodeljivanja subvencija za NVO u Gračanici

Izvor: VOA, 02.Dec.2020, 19:56

Kontroverze u procesu dodeljivanja subvencija za NVO u Gračanici

Skupština Opštine Gračanica usvojila je odluku o finansiranju projekata nevladinih organizacija u cilju sprečavanja širenja i ublažavanja posledica koronavirusa. Vrednost programa je oko 285.000 evra, a subvencije će koristiti 14 nevladinih organizacija. Progresivna demokratska stranka zatražila je od Agencije za borbu protiv korupcije i kosovskog tužilaštva da preispitaju kompletan proces dodele  subvencija nevladinim organizacijama, a od Vlade Kosova zahteva da do daljeg spreči realizaciju jer, kako tvrdi ta partija, u procesu postoji konflikt interesa i nepotizam. Kao jedan od primera za to naveli su primer gradonačelnika Gračanice koji je, kako ukazuju, jedan od osnivača nevladine organizacije kojoj su dodeljene subvencije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Kontroverze u procesu dodeljivanja subvencija za NVO u Gračanici

Izvor: VOA, 02.Dec.2020

Skupština Opštine Gračanica usvojila je odluku o finansiranju projekata nevladinih organizacija u cilju sprečavanja širenja i ublažavanja posledica koronavirusa. Vrednost programa je oko 285.000 evra, a subvencije će koristiti 14 nevladinih organizacija. Progresivna demokratska stranka zatražila...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.