Konsenzus vlasti i opozicije - ne prihvata se secesija Kosova i Metohije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2021, 10:02

Konsenzus vlasti i opozicije - ne prihvata se secesija Kosova i Metohije

Predsednik Demokratske stranke Srbije i jedan od lidera koalicije NADA (DS S-POKS) Miloš Jovanović izjavio je danas da ga raduje što je na sastanku vlasti i opozicije pre dva dana postignut konsenzus - da niko ne razmišlja o priznanju ili prihvatanju secesije Kosova i Metohije.

"Pomenute su i Ujedinjene nacije i da ni to ne treba dozvoliti za Prištinu (članstvo u UN). Dobro je što je do sastanka došlo, jer je o tom najvažnijem identitetskom pitanju za naš narod važno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da razgovaraju vlast i opozicija i da se dođe do najšireg mogućeg konsenzusa", rekao je Jovanović za B92.

Kako je saopšteno iz DS S-a, on je takođe ocenio da je danas istorijski položaj Srbije povoljniji, jer "Beograd više ne mora da se bavi jugoslovenstvom i tome šta misle Zagreb, Ljubljana, Podgorica...".

"Sada možemo da gradimo naš sopstveni identitet, da se ukorenimo u tome šta smo mi, i to će olakšati konsenzus o nacionalnom pitanju", istakao je jedan od lidera koalicija NADA.

Predsednik DS S-a je kao povoljnu okolnost za Srbiju naveo i to da postoji veća ravnoteža u svetu.

"SAD više nisu sve i svja na svetu. Kakvi god pritisci dolazili, to više ne može da dostigne nivoe od pre 20 godina. Istovremeno jačaju Rusija i naročito Kina i njen rast je nezaustavljiv", zaključio je Jovanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.