Kompanija Imlek i Kancelarija za Kosovo i Metohiju  potpisale memorandum o razumevanju

Izvor: Prva.rs, 28.Jan.2015, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanija Imlek i Kancelarija za Kosovo i Metohiju potpisale memorandum o razumevanju

Cilj saradnje kompanije Imlek i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ozvaničene potpisivanjem Memoranduma, jeste da se kroz izgradnju kapaciteta za mlekarsku industriju i uvećanjem nivoa proizvodnje mleka stimulišu ekonomski rast i podstaknu poljoprivredni proizvođači sa područja KiM da ostanu na teritoriji AP Kosovo i Metohija. Memorandum o razumevanju potpisali su generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << direktor Imleka Slobodan Petrović i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.
Tom prilikom, generalni direktor kompanije Imlek Slobodan Petrović istakao je da je namera kompanije Imlek da, u okviru svojih mogućnosti, da pun doprinos ekonomskom oporavaku i društvenom razvoju Kosova i Metohije, neophodnim za opstanak nealbanske zajednice na ovom području.
„U skladu sa tim, kompanija Imlek će, u cilju ekonomskog osnaživanja proizvođača i osiguranja održivosti proizvodnje mleka na području KiM, savetodavno i stručno sagledavati kompletan proces proizvodnje i čuvanje mleka na farmama proizvođača, i pružiti im stručnu pomoć pri obezbeđivanju uslova za primarnu preradu mleka“ naglasio je Petrović.
Pored toga, Memorandumom je predviđeno da Imlek stručno pomogne izgradnju i razvoj proizvodnih kapaciteta mlekarske industrije na području Kosova i Metohije i da stručno kao i finansijski, u smislu otkupa, podrži proizvodnju mleka do dostizanja minimalne količine od 7 tona mleka na dan, neophodne za rentabilan otkup mleka.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić istakao je da će saradnja sa Imlekom proizvođačima u srpskim sredinama na KiM doneti znanje, tehnologiju i pristup do sada nedostupnim tržištima.
„Primer ove saradnje je inspirativan za sve koji žele da doprinesu razvitku i opstanku srpske zajednice na Kosovu i Metohiji. Ovo je i primer uspešne i odgovorne društveno-korporativne saradnje“, rekao je Đurić.
Prema njegovim rečima, ovakav vid saradnje doprineće da se povrati život u srpske sredine na KiM u kojima postoji neiskorišćen poljoprivredni potencijal.
Potpisivanjem Memoranduma o razumevanju sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju kompanija Imlek potvrđuje svoje strateško opredeljenje ka odgovornom poslovanju zasnovanom na uverenju da kompanije imaju daleko širu odgovornost prema društvu u kojem posluju od ostvarivanja svojih poslovnih ciljeva i interesa.

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PODRŠKA GRAĐANIMA: Kancelarija za Kosovo i Metohiju i kompanija ”Imlek” potpisale Memorandum o razumevanju

Izvor: Telegraf.rs, 28.Jan.2015

Kompanija Imlek i Kancelarija za Kosovo i Metohiju potpisale su danas Memorandum o razumevanju u vezi sa strateškom saradnjom i zajedničkim ulaganjem u podizanje kapaciteta za mlekarsku industriju na području AP Kosovo i Metohija. Cilj saradnje kompanije Imlek i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ozvaničene...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.