Izvor: RTS, 20.Feb.2021, 13:04

Komori ne priznaju kosovsku nezavisnost, stav Unije ostaje isti

Ministarstvo inostranih poslova Komora obavestilo je ambasadu Srbije u Najrobiju da stav Unije Komora o pitanju nepriznavanja tzv. Kosova ostaje nepromenjen.
Nedavno je lider ANK i nekadašnji kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli objavio da je ponovo uspeo da obezbedi priznanje Komorskih Ostrva.

Ambasadi Srbije u Najrobiju u Keniji dostavljena je zvanična nota Ministarstva inostranih poslova Komora u kojoj se navodi da Nota o ponovnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uspostavljanju diplomatskih veza sa Prištinom, i navodi u pojedinim medijima o tome, nije potekla iz tog Ministarstva i da bi trebalo da bude tretirana kao da ne postoji.
"Ministarstvo inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora izražava poštovanje Ambasadi Republike Srbije u Najrobiju i s pozivom na notu br. 071/2021 od 17. februara 2021. o informaciji koja se pojavila u inostranim medijima o navodnoj noti komorskog ministarstva inostranih poslova u vezi sa takozvanom državom Kosovo, ima čast da je obavesti da navodna nota ne potiče iz komorskog Ministarstva inostranih poslova i međunarodne saradnje i mora se smatrati ništavnim dokumentom", ističe se u Noti, saopštila je srpska ambasada iz Najrobija.
Ministarstvo inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora zahvalilo je Ambasadi Srbije u Najrobiju na saradnji, uz izraze izuzetnog uvažavanja.
Komori su priznali nezavisnost tzv. Kosova 2009. godine, kao 59. država u svetu koja je to učinila, ali je to priznanje povučeno 7. novembra 2018. godine, kako je objavio tadašnji ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MSP: Stav Unije Komora po pitanju nepriznavanja Kosova ostaje nepromenjen

Izvor: N1 televizija, 20.Feb.2021

Ministarstvo inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora obavestilo je ambasadu Srbije u Najrobiju da stav Unije Komora po pitanju nepriznavanja Kosova ostaje nepromenjen.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.