Komandant Kfora: Znatno poboljšanje bezbednosti na Kosovu

Izvor: Blic, 19.Mar.2014, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komandant Kfora: Znatno poboljšanje bezbednosti na Kosovu

Ostvareno je znatno poboljšanje u sektoru bezbednosti na čitavom Kosovu, nakon potpisivanja sporazuma između Beograda i Prištine 19. aprila prošle godine, izjavio je danas komandant Kfora general Salvatore Farina.

On je to izjavio prilikom susreta sa šefom glavnog štaba Oružanih snaga Albanije Jeronimom Bazom, prenela je agencija Ansa.

General Farina je takođe potvrdio kontinuirani napor misije Kfora u cilju podrške miru, saradnji i progresu na čitavoj teritoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kosova, navodi Ansa.

"Ovaj važan rezultat je direktni efekat procesa normalizacije odnosa koji je započet prošle godine", istakao je komandant Kfora.

On je dodao da je situacija trenutno mirna i stabilna na čitavoj teritoriji nad kojom on ima nadležnost, prenosi Ansa.

"Pripadnici multinacionalnih snaga Kfora su prisutni na čitavom Kosovu, a njegov severni deo ostaje glavni fokus pažnje misije NATO", kazao je Farina, prenela je Ansa.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.