Komandant Kfora: Nećemo tolerisati nasilje na severu Kosova i Metohije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2022, 07:45

Komandant Kfora: Nećemo tolerisati nasilje na severu Kosova i Metohije

Komandant misije KFOR-a general-major Anđelo Mikele Ristuča izjavio je da su nedavni događaji u severnom delu Kosovske Mitrovice zabrinjavajući, posebno, kako je rekao, ''sada uoči izbora''.

On je za RTK rekao da je sav posao koji je godinama urađen na severu u opasnosti da bude izgubljen, i naglasio da KFOR neće tolerisati nasilje na severu KiM.

"Naš prvi zadatak je da obezbedimo slobodno kretanje na Kosovu. Opremljeni smo da se nosimo sa takvom situacijom. Ali, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mi se ponašamo u skladu sa situacijom na najbolji mogući način, reagujući na svaku situaciju koja je pred nama. Ne tolerišemo nasilje. Ne možemo tolerisati nasilje i nećemo ga tolerisati", naglasio je Ristuča.

Komandant Kfora je istakao da je ova vojna snaga izgrađena, obučena i opremljena sa dovoljno ljudskih snaga za izvršavanje svake vrste obaveza u okviru svog mandata.

Naravno, ako se situacija pogorša, možemo da računamo na podršku celog NATO-a i 27 država članica. NATO je povecao naše prisustvo na terenu i spremni smo da se suočimo sa bilo kojom situacijom ako su potrebne dodatne snage, ali trenutno ne mislim da takvi uslovi postoje, dodao je Ristuča.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.