Komandant KBS poručio: Vojske će biti i na severu

Izvor: B92, 14.Dec.2018, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komandant KBS poručio: "Vojske" će biti i na severu

Priština -- Komandant Kosovskih bezbednosnih snaga Rahman Rama kaže da će kosovska vojska biti u službi svih građana i da će obavljati dužnosti na čitavoj teritoriji.

Rahman Rama je za "Zeri" potvrdio da će vojska imati mandat da izlazi i na "sever zemlje".

Bez obzira na činjenicu da je za dva do tri meseca KBS napustio 71 pripadnik srpske zajednice, Rama tvrdi da će vojska Kosova biti multietnička, kao što je, kaže, KBS bila i do sada.

Iako zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NATO smatraju da nije dobar trenutak za pravljenje vojske, Rama je rekao da je Kosovo koordiniralo sa svojim partnerima kada je reč o pravljenju vojske, i posledično, kako je istakao, Kosovo ima i podršku NATO za tako nešto.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.