Komandant KBS-a: Otišlo 70, a ostalo 37 Srba

Izvor: RTS, 08.Mar.2019, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komandant KBS-a: Otišlo 70, a ostalo 37 Srba

Komandant Kosovskih bezbednosnih snaga, Rahman Rama, izjavio je da je pod pritiskom Beograda 70 pripadnika napustilo te snage.
Rama je podneo izveštaj nadležnom parlamentarnom odboru i rekao da je fokus KBS-a bio na uključivanju pripadnika manjinskih zajednica.

Komandant KBS-a je rekao da je pod pritiskom Beograda 70 njih napustilo KBS, i da ih je ostalo 37.
U KBS-u, kazao je, trenutno ima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << deset odsto pripadnika manjinskih zajednica i osam odsto žena.
"Pod pritiscima i ucenama koje su dolazile iz Srbije, više od 70 pripadnika napustilo je KBS i sad ih imamo 37", tvrdi Rama, preneo je Ljajmi.
Dodao je da KBS ima stalnu saradnju sa SAD, te da su imali 120 zajedničkih aktivnosti.
"Posebno sa SAD postigli smo profesionalni razvoj i opremu. Imali smo program sa preko 120 zajedničkih aktivnosti sa SAD i sada smo izgradili bilateralni plan sa svim državama", kazao je Rama i dodao da sve što se radi radi se prema NATO standardima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Komandant KBS-a: Otišlo 70, a ostalo 37 Srba

Izvor: Večernje novosti, 08.Mar.2019

Komandant Kosovskih snaga bezbednosti, Rahman Rama, izjavio je da je pod pritiskom Beograda 70 pripadnika napustilo te snage PRIŠTINA - Komandant Kosovskih snaga bezbednosti, Rahman Rama, izjavio je da je pod pritiskom Beograda 70 pripadnika napustilo te snage.Rama je podneo izveštaj...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.