Kolegijum Parlamenta: Sutra sednica o Kosovu

Izvor: S media, 23.Okt.2011, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolegijum Parlamenta: Sutra sednica o Kosovu

Zahtev opozicionih stranaka da se održi sednica o Kosovu ostvariće se sutra na Kolegijumu Skupštine Srbije.

Kolegijum Skupštine Srbije sutra će održati sastanak na kome bi šefovi poslaničkih grupa trebalo da razgovaraju o tome na koji način u parlamentu treba da se raspravlja o situaciji na severu Kosova i Metohije, što su tražile opozicione stranke.

Jovanović: Rešavati uzroke, a ne posledice krize na severu

SPO: Život važniji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << od teritorije

Mirna noć na barikadama, Kfor dovezao bager

Pred sednicu skupštinskog Kolegijuma predstavnici opozicionih stranaka poručili su da će od njenog ishoda zavisiti hoće li opozicione stranke zbog izostanka rasprave o situaciji na severu Kosova i Metohije i dalje bojkotovati raspravu o tačkama koje su na dnevnom redu tekuće sednice republičkog parlamenta.

Opozicione stranke su prvi put u aktuelnom sazivu parlamenta nastupile zajednički, svaka iz svojih razloga, kada su 20. oktobra napustile skupštinsku salu zbog izostanka rasprave o situaciji na Kosovu i Metohiji, u trenutku kada je Kfor počeo da uklanja barikade na severu pokrajine.

Zahtevi opozicije

Tako će radikali na Kolegijumu insistirati na sednici parlamenta o Kosovu, kao i Nova Srbija, dok će liberali tražiti sednicu skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost, takođe, na temu situacije na severu pokrajine.

D S S će o učešću svojih poslanika na aktuelnoj sednici parlamenta odlučiti u zavisnosti od ishoda Kolegijuma, ali i od dešavanja na severu pokrajine, a SNS na sednici Predsedništva, takođe u zavisnosti od toga šta bude dogovoreno na Kolegijumu.

Đukić-Dejanović: Raspravljati na Odboru za odbranu i bezbednost

Kako je ranije rekla predsednia Skupštine Srbije Slavica Ðukić-Dejanović, njen i stav većine parlamentarnih stranaka je da se o situaciji na severu Kosova i Metogije raspravlja na Odboru za odbranu i bezbednost.

Ona je napomenula da Kolegijum parlamenta, koji je na zahtev SRS zakazan za sutra, ne može da donese odluku o zakazivanju sednice na kojoj bi se raspravljalo o situaciji na severu pokrajine.

"Opozicija ima mogućnost da postavi, u skladu sa Poslovnikom o radu, zahtev za sednicu, ali kolegijum ne moze to da odluči. Ono što je moguće, jeste da sutra razgovaramo o temama koje budu predsednici poslaničkih grupa nametnuli", rekla je Ðukić-Dejanović.

Osim o Kosovu, na kolegijumu bi trebalo, kako je rekla šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija, da se šefovi poslančkih grupa dogovaraju o budućem radu parlamenta, kao i toku sednice koja će biti sutra održana, a na kojoj će se na zahtev SRS raspravljati o radu ministra vera i dijaspore Srđana Srećkovića.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.