Koha ditore: Noćni rat za bajat hleb u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2012, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha ditore: Noćni rat za bajat hleb u Kosovskoj Mitrovici

BEOGRAD -

Kupovina bajatog hleba u radnjama širom Kosovske Mitrovice podseća na ratno vreme, jer mnogi građani, najviše stariji i deca, podstaknuti teškim ekonomskim stanjem izlaze posle ponoći i traže da kupe bajat hleb, koji se prodaje upola cene za 20 evro centi, piše danas list Koha ditore.

"Posle ponoći u Mitrovici počinje 'rat' za hleb nasušni. Deca i stariji trče od pekare do pekare, od radnje do radnje, kako bi kupili bajat hleb koji se prodaje upola jeftinije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od svežeg", piše Koha.

Siromaštvo koje je zahvatilo nekadašnji grad rudara, sada podeljen na dva dela, sada je izraženo zbog kolapsa privrede tog nekada industrijalizovanog grada, navodi Koha ditore.

"Vidite da je jedan sat posle ponoći. Umesto da spavam, moram da izlazim da molim za bajati hleb. Ne izlazim iz zadovoljstva, već iz nužde. Nije lako jednom starcu da izlazi noću i da traži da li je prodavcima u nekoj radnji ili pekari ostao bajati hleb", rekao je Kohi ditore Behram Brahimi, stanovnik naselja Šipolje kod Kosovske Mitrovice.

Svež hleb u južnoj Kosovskoj Mitrovici košta 40 evro centi a bajat 20 evro centi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

K.Mitrovica:Noćni rat za bajat hleb

Izvor: B92, 26.Mar.2012

Beograd -- Građani Kosovske Mitrovice, podstaknuti teškim ekonomskim stanjem, tokom noći kupuju bajat hleb, koji se prodaje upola cene za 20 evro centi, piše Koha ditore...Kupovina bajatog hleba u radnjama širom Kosovske Mitrovice podseća na ratno vreme, jer mnogi građani, najviše stariji i deca,...

Nastavak na B92...

Koha: Noćni "rat "za bajat hleb u Mitrovici

Izvor: Mondo, 26.Mar.2012

Kupovina bajatog hleba u radnjama širom Mitrovice podseća na ratno vreme, jer mnogi građani podstaknuti teškim ekonomskim stanjem izlaze posle ponoći i traže da kupe bajat hleb, koji se prodaje upola cene za 20 centi.

Nastavak na Mondo...

Noćni rat za bajat hleb

Izvor: Radio 021, 26.Mar.2012

Građani Kosovske Mitrovice, podstaknuti teškim ekonomskim stanjem, tokom noći kupuju bajat hleb, koji se prodaje upola cene za 20 evro centi, piše Koha ditore.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.