Koha: Upravljački tim za ZSO ignorisao presudu kosovskog Ustavnog suda

Izvor: BKTV News, 03.Maj.2018, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha: Upravljački tim za ZSO ignorisao presudu kosovskog Ustavnog suda

Upravljački tim za uspostavljanje Zajednice srpskih opština (ZSO) saopštio je na svom prvom sastanku da će raditi u skladu sa Briselskim sporazumom i Zakonom o lokalnoj samoupravi.

Međutim, nije spomenuta odluka kosovskog Ustavnog suda da se Briselskim sporazumom krši kosovski ustav, piše "Koha".

Predsedavajuća upravljačkog tima Vinka Radosavljević izjavila je nakon sastanka da su došli do odluke da zatraže pomoć pravnih stručnjaka u izradi statuta ZSO, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << kao i to da će se konsultovati sa OEBS-om i relevantnim institucijama u Prištini, navodi se u Unmikovom dnevnom pregledu prištinske štampe.

Kosovska vlada nije komentarisala da li su dobili ikakav izveštaj o sastanku upravljačkog tima, niti su izrazili kakav stav imaju po tom pitanju, navodi "Koha".

Dačić se sastao sa unukom Mahatme Gandija: Prvo razmenili poklone, a onda joj srpski ministar predložio jednu stvar!
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.