Koha: Tenzije između Kfora i ROSU?

Izvor: B92, 13.Apr.2012, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha: Tenzije između Kfora i ROSU?

Priština -- Prištinski list Koha Ditore piše da su međunarodni izvori bili obavešteni da će specijalne snage ROSU preduzeti akciju u severnom delu Mitrovice.

Zato je prethodne noći jedna jedinica KFOR-a osmatrala bazu kosovskih specijalaca u Mitrovici.

Kosovski vicepremijer Hajredi Kući, međutim, negirao je napise u medijima da je KFOR osmatrao pa čak i izvršio pretres ROSU, dodavši da će od KFOR-a zatražiti objašnjenje povodom ovih informacija.

"ROSU >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne može niko da kontroliše a eventualnu intervenciju ove jedinicu na severu ne bi mogao niko da spreči", upozorio je Kući i dodao da se KFOR možda uplašio nakon njegove izjave da je moguća intervencija ROSU na severu Kosova kako bi se tamo uspostavio red i zakon.

Sinoć je televizijska ekipa kosovske KTV primetila vozilo KFOR-a kako obilazi bazu ROSU, dok je jedna jedinica osmatrala tokom prethodne noći bazu specijalnih snaga kosovske policije u Mitrovici.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Strogo kontrolisani specijalci

Izvor: RTS, 14.Apr.2012, 15:22

Kfor "patrolira" oko baze specijalne jedinice ROSU u južnom delu Kosovske Mitrovice, posle najava da će ta jedinica krenuti u "uspostavljanje reda" preko Ibra. Hitan sastanak komandanta Kfora i Hašima Tačija. NATO patrole "rutinske", ROSU ostao u bazi...Komandant Kfora, general Erhard Drevs i kosovski...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.