Koha: Priština zabranila beogradskim bagerima pristup Novom Brdu

Izvor: B92, 05.Sep.2019, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha: Priština zabranila beogradskim bagerima pristup Novom Brdu

Kosovska Mitrovica -- Kosovski zavod za zaštitu spomenika zabranio je srpskoj kompaniji "Koto" da izvodi radove na tvrđavi u Novom Brdu.

Zabrana je upućena nakon što su primećene građevinske mašine koje su rušile fasadu na delu tvrđave, piše "Koha ditore"

Direktor zavoda Ismet Hajrulahu rekao je da je "rušenje zidova bagerima nezakonito i da predstavlja krivično delo".

Prema njegovim rečima, pokušajem rušenja "ozbiljno je ugrožena stabilnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tvrđave", prenosi Kosovo.onlajn.

Hajrulahu je rekao da su zatražili da Unesko, kao organizacija preko koje je realizovan projekat obnove tvrđave, potpuno prekine saradnju s beogradskom kompanijom.

Kako navodi "Koha", Ministarstvo kulture u Prištini ranije je saopštilo da odgovornost za to rušenje snosi beogradska kompanija "Koto".

U kompaniji "Koto" niko nije bio spreman da komentariše navode prištinske štampe, navodi Kosovo.onlajn.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Priština zabranila radove u Novom Brdu srpskoj kompaniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2019

Kosovski zavod za zaštitu spomenika zabranio je srpskoj kompaniji "Koto" da izvodi radove na tvrđavi u Novom Brdu, nakon što su primećene građevinske mašine koje su rušile fasadu na delu tvrđave, piše "Koha ditore"...Direktor zavoda Ismet Hajrulahu rekao je da je "rušenje zidova bagerima nezakonito...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.