Koha: Peticiju protiv Specijalnog suda podstakli Tači i Haradinaj

Izvor: RTS, 16.Dec.2017, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha: Peticiju protiv Specijalnog suda podstakli Tači i Haradinaj

Zvaničnici centralnih kosovskih institucija stoje iza peticije Udruženja ratnih veterana bivše Oslobodilačke vojske Kosova, radi promene zakona o Specijalnom sudu, prenosi prištinski list “Koha ditore”.
Peticijom, čije je potpisivanje počelo juče, namerava se promena mandata Specijalnog suda, kako bi u procesima pred tim sudom bili obuhvaćeni, ne samo zločini pripadnika OVK, već i navodni zločini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srba tokom sukoba na Kosovu i Metohiji.
Prištinski list prenosi da je jedan od poslanika vladajuće koalicije, pod uslovom da ostane  anoniman, na pitanje da li su pre pokretanja peticije ratne organizacije dobile signale podrške od centralnih lidera, kratko odgovorio – "nema signala, nego dužnosti".
Drugi izvor lista, bio je konkretniji i rekao da su pravi pokretači peticije predsednik i kosovski premijer.
"Ohrabrena je od strane predsednika Hašima Tačija i premijera Ramuša Haradinaja. Prošlo je više od tri meseca otkako je počela mogućnost blokiranja ovog suda. Inicijalno su želeli da isprovociraju Samoopredeljenje da pokrene sudski spor. Sada idu sa ovom varijantom, sa udruženjem", rekao je, takođe, anoniman izvor lista.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Peticiju protiv suda za OVK podstakli Tači i Haradinaj"

Izvor: B92, 16.Dec.2017

Visoki kosovski zvaničnici stoje iza peticije ratnih veterana bivše OVK o promeni zakona o Specijalnom sudu, prenosi prištinski list “Koha ditore”...Peticijom, čije je potpisivanje počelo u petak, namerava se promena mandata Specijalnog suda, kako bi u procesima pred tim sudom bili obuhvaćeni,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.