Koha: Haradinajev kabinet POTROŠIO 700 HILJADA EVRA NA RUČKOVE

Izvor: Press, 16.Okt.2019, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha: Haradinajev kabinet POTROŠIO 700 HILJADA EVRA NA RUČKOVE

Bivši premijer privremenih prištinskih institucija, Ramus Haradinaj i njegovi saradnici su tokom nepune dve godine na vlasti potrošili gotovo 700.000 evra samo na ručkove, piše prištinska Koha.
Foto:blic
Navodi se da je tačan iznos tog troška 672.223 evra, kao i da je za ukupne troškkove iz kosovskog budžeta izdvojeno pet miliona evra.
Ovi podaci su, piše Koha, dati u izjavi o izdacima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koji prosleđen iz vlade, a na osnovu zahteva za pristup javnim informacijama.

Koha piše da nadležne institucije nisu u predviđenom roku dostavile traženu informaciju, te da su to učinili tek nakon žalbe podnete Zaštitniku građana.
Navodi se i da dostavjeni podaci nisu u skladu sa zahtevom, jer predstavljaju zbirni izdatak za neke kategorije koje ukljucuju sve zaposlene u kabinetu, ali ne i troškove koje je napravio samo Haradinaj.
Na osnovu zvaničnih podataka, kabinet premijera je potrošio ukupno 4,885.189 evra, od kojih je samo za ručkove potrošeno 672.223.14, dok je za snabdevanje hranom i bezalkoholnim pićima potrošeno i više od toga - 688.224,39 evra.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.