Koha: Greška ako vlada Kosova zavisi od Srba

Izvor: B92, 16.Jun.2017, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Koha": Greška ako vlada Kosova zavisi od Srba

Priština -- Srpska lista, koja je uspela da osvoji većinu mandata među kosovskim Srbima, mogla bi da predstavlja ozbiljnu prepreku za budući proces na Kosovu, piše "Koha".

"Nije slučajno što je Aleksandar Vučić insistirao da sve srpske političke stranke budu uključene u ovu listu. Bila bi strateška greška ukoliko bi kreiranje politike u parlamentu zavisilo od Srpske liste. Na isti način bilo bi greška ukoliko se prisustvo Srpske liste ne bi uzimalo u obzir", kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << politički analitičar Behlul Bećaj.

Prema preliminarnim rezultatima vanrednih parlamentarnih izborana Kosovu i Metohiji Srpska lista je osvojila devet ili svih 10 poslaničkih mandata, što će im omogućiti da bitno utiču na donošenje važnih odluka kao što je formiranje Zajednice srpskih opština, ali i namere Prištine da transformire Kosovske bezbednosne snage u kosovsku vojsku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Koha: "Strateška greška" ukoliko vlada zavisi od Srpske liste

Izvor: Večernje novosti, 16.Jun.2017

Srpska lista, koja je uspela da osvoji većinu mandata među kosovskim Srbima, mogla bi da predstavlja ozbiljnu prepreku za budući proces na Kosovu, ukoliko bi nova vlada zavisila od te političke partije Srpska lista, koja je uspela da osvoji većinu mandata među kosovskim Srbima,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.