Kocijančićeva: Vreme za obe strane

Izvor: B92, 05.Apr.2013, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kocijančićeva: Vreme za obe strane

Brisel -- Portparolka Ketrin Ešton izjavila da je Beogradu i Prištini dato vreme da obave konsultacije u svojim sredinama "i sada se očekuju njihovi odgovori".

Odluke pred kojima stoje Beograd i Priština u naporima da se postigne nagodba u dijalogu prvenstveno oko severa Kosova su krajnje teške i tako i treba razumeti neke "jake izjave" čelnika pregovaračkih timova dveju strana, ocenili su danas evropski diplomatski izvori u Briselu.

To jeste pomalo "način političkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oglašavanja na Balkanu", rekli su ti izvori agenciji Beta, zamoljeni da se osvrnu na izjave zvaničnika u Beogradu da je Srbija u dijalogu s Prištinom stavljena pred "kapitulaciju" kao i tvrdnje čelnika u Prištini da su njihovi stavovi usaglašeni sa Evropskom unijom i spekulacije da bi prištinske vlasti mogle, "uz podršku međunarodne zajednice", preuzeti vlast na severu Kosova u slučaju izostanka sporazuma.

Na pitanje da kaže kako visoka predstavnica EU Ketrin Ešton gleda na ovakve izjave, njena portparolka Maja Kocijančič prenela je Beti da je "obema stranama dato vreme da obave konsultacije u svojim sredinama i sada se očekuju njihovi odgovori".

Maja Kocijančič je dodala da je to jedino što može da kaže upravo zato što su konsultacije u toku i što se tek čekaju odgovori i odluke.

Ona je prethodno istakla da su do sada iznošeni predlozi obe strane i dalje na pregovaračkom stolu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Beogradu i Prištini dato vreme za odluke

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Apr.2013

Odluke pred kojima stoje Beograd i Priština u naporima da se postigne nagodba u dijalogu prvenstveno oko severa Kosova su krajnje teške i tako i treba razumeti neke 'jake izjave' čelnika pregovaračkih timova dveju strana, ocenili su evropski diplomatski izvori u Briselu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Kocijančič: I Beogradu i Prištini dato vreme za odluke

Izvor: Blic, 05.Apr.2013

Brisel - Odluke pred kojima stoje Beograd i Priština u naporima da se postigne nagodba u dijalogu prvenstveno oko severa Kosova su krajnje teške i tako i treba razumeti neke "jake izjave" čelnika pregovaračkih timova dveju strana, ocenili su danas evropski diplomatski izvori u Briselu...To jeste...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.