Ko je dao kuće za 1389 u Zvečanu?

Izvor: B92, 23.Dec.2011, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je dao kuće za 1389 u Zvečanu?

Beograd/Zvečan -- Članovi pokreta 1389 tvrde da su od lokalnih vlasti u Zvečanu dobili na korišćenje kuće u kojima se spremaju za odbranu Kosova "svim sredstvima", javlja RSE.

Novinar Radija Slobodna Evropa imao je priliku da prvi ode i poseti kuću u kojoj oni žive po, kako kažu, strogim vojničkim pravilima. Na korišćenje su dobili dve kuće pre četiri meseca. U njima trenutno boravi tridesetak ljudi.

Jedan od stanara kuće ispričao je novinaru RSE da se u te kuće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne ulazi lako i da je testove prijema do sada prošao organičeni broj mladića, svi iz Srbije, velikim delom iz Beograda:

"Trenutno je ovde prisutno tridesetak ljudi. To su momci koji su pod broj jedan Srbi patriote. Kriterijumi za ulazak ovde su strogi. Onaj ko želi da se priključi mora da bude u tome i srcem i dušom, da to oseća i da ne bude problematičan. Da poštuje sve što se odluči od strane nas ili od strane lokalnih predstavnika".

Više o ovome čitajte u temi B92.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.