Izvor: RTS, 11.Jun.2021, 16:11

Kisić Tepavčević: Moje profesorske obaveze Priština iskoristila u političke svrhe

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, kojoj su prištinske vlasti zabranile da poseti KiM u svojstvu profesora Medicinskog fakulteta, izjavila je da je Priština njene profesorske obaveze iskoristila u dnevnopolitičke svrhe.
Darija Kisić Tepavčević je rekla da je do sada nesmetano išla tim povodom na Kosovo i Metohiju, da je zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bio poslat na vreme i po svim važećim procedurama, ali da je Priština njene profesorske obaveze iskoristila u dnevnopolitičke svrhe.

"Jako mi je žao što su prištinske institucije moje profesorske obaveze iskoristile u dnevno političke svrhe i što su po ko zna koji put prekršile potpisane sporazume. Na ovaj način mi je onemogućeno da obavljam svoju profesorsku dužnost i radnu obavezu, a onemogućena mi je i sloboda kretanja", rekla je novinarima.
Kaže da je u prethodne tri školske godine držala nastavu na Medicinskom fakultetu na KiM po redovnoj dinamici, s tim što je prethodna bila organizovana onlajn.
"Međutim, sada je junski ispitni rok, koji je jedan od najvećih rokova koje studenti željno čekaju. Za danas je bio zakazan ispit na trećoj godini za studente medicine i sinoć nešto posle 22 sata dobijeno je obaveštenje, samo jedna rečenica bez ikakvog obrazloženja, da mi nije odobren ulazak na područje KiM", rekla je Darija Kisić Tepavčević.
Na pitanje šta misli da je bio razlog zabrane, kaže da je na vreme poslala najavu za dolazak i u skladu sa svim procedurama i da je htela da ode isključivo kao profesor Medicinskog fakulteta, a ne kao ministar i član Vlade Srbije.
Izvinila se studentima koji su danas čekali na ispit dodajući da svi znamo koliko su ispiti i njihovo odlaganje stresni za studente.
"Poručujem im da ostanu odgovorni, snažni i jaki, kakvi i jesu i da ćemo u narednom periodu učiniti sve da se što pre vidimo", rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"ONEMOGUĆENA MI JE SLOBODA KRETANJA" Darija Kisić Tepavčević poslala važnu poruku zbog zabrane ulaska na Kosmet

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2021

Ministarka Kisić Tepavčević je istakla da je htela da ode na Kosovo isključivo kao profesor Medicinskog fakulteta, a ne kao ministar i član Vlade Srbije...Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, kojoj su prištinske vlasti zabranile da poseti KiM...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.