Kikbokser Gaši pokušao da napusti ID, pa ubljen

Izvor: B92, 21.Jul.2015, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikbokser Gaši pokušao da napusti ID, pa ubljen

Dvostrukog svetskog šampiona u tajlandskom boksu Valdeta Gašija, poreklom sa Kosova, ubili su džihadisti kad je pokušao da napusti Islamsku državu.

Ovu infornaciju je saopštila Sirijska opservatorija za ljudska prava.

a organizacija sa sedištem u Londonu je navela da je Gaši, koji je napustio svoju porodicu u Nemačkoj kako bi se priključio IS, uhvaćen u pokušaju da pobegne iz grada Alepo u Siriji sa "jednom grupom ljudi", objavio je sajt IBT.

Kikboksera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su džihadisti zatim odveli u zatvor u sirijskom gradu Manbež, a kasnije i ubili, saopštila je Opservatorija, pozivajući se na pouzdane izvore.

Opservatorija je, medjutim, dodala da im je drugi izvor rekao da je Gaši još živ, ali da pokušava da pobegne od džihadista iz IS.

Pre nekoliko nedelja su se u medijima pojavili izveštaji da je kikbokser poginuo, nakon što je njegova porodica rekla jednoj švajcarskoj televiziji da je on preminuo u Siriji, iako tačan uzrok njegove smrti nije naveden.

Dvadesetdevetogodišnji Gaši se prikljucio IS-u u januaru ove godine, a, kako prenose prištinski mediji, on je u intervju za TV SRT u junu rekao da "pokušava da izgradi modernu kalifatsku državu u Siriji".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kikbokser Gaši pokušao da napusti ID, pa ubijen

Izvor: Akter, 21.Jul.2015

Dvostrukog svetskog šampiona u tajlandskom boksu Valdeta Gašija, poreklom sa Kosova, ubili su džihadisti kad je pokušao da napusti Islamsku državu..Ovu infornaciju je saopštila Sirijska opservatorija za ljudska prava...a organizacija sa sedištem u Londonu je navela da je Gaši, koji je napustio...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.