KiM: Za kancelariju 1040 kandidata

Izvor: B92, 07.Jun.2012, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KiM: Za kancelariju 1040 kandidata

Kosovska Mitrovica -- Zamenik kosovskog premijera Slobodan Petrović kaže da je za posao u Administrativnoj kancelariji Vlade Kosova u Kosovskoj Mitrovici konkurisalo 1 040 građana.

Petrović je u rekao da je do 16 časova danas, kada je bio krajnji rok za javljanje na konkurs, za posao u Administrativnoj kancelariji kosovske vlade apliciralo 1.040 kandidata.

On je dodao da je u 16 sati ispred Kancelarije sa aplikacijama čekalo još dvadesetak gradjana a da u naredna tri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana očekuju i one aplikacije koje su eventualno upućene poštom.

Petrović je izrazio zadovoljstvo zbog interesovanja gradjana za posao u Administrativnoj kancelariji Vlade Kosova gde će biti u prvom krugu zaposleno 55 radnika, podsećajući da se pre dve godine na konkurs za Opštinski pripremni tim prijavilo svega dvadesetak ljudi.

Petrović, koji je ministar Administracije i lokalne samouprave ministarstva koje će biti nadležno za ovu kancelariju, rekao je da će Administrativna kancelarija biti tehničke a ne političke prirode i da će omogućiti investicije i implementaciju razvojnih projekata.

On je potvrdio da će prvi čovek kancelarije biti u rangu predsednika opštine i da će sigurno biti iz severnog dela Mitrovice. Petrović je potvrdio da će Kancelarija, raspolagati sa četiri miliona evra koje su do sada bile realizovane kroz UNMIK-ovu kancelariju.

Kosovska vlada je ranije uputila poziv UNMIK-u za primopredaju UNMIK administracije u Kosovskoj Mitrovici i zvaničan odgovor se još uvek čeka od predstavnika UN-a.

U Kosovskoj Mitrovici unazad nekoliko godina pored srpske opštine Kosovska Mitrovica funkcioniše i UNMIK administracija Mitrovica a od pre dve godine u severnom delu grada radi i kosovski Centar za civilne usluge.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hiljadu građana želi posao u Vladi Kosova

Izvor: Akter, 07.Jun.2012

Više od hiljadu građana konkurisalo je za posao u Administrativnoj kancelariji Vlade Kosova u severnoj Mitrovici, saopšteno iz Vlade Kosova

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.