KiM: Ako sud ne ospori, NISMA sa šest poslanika u skupštini

Izvor: B92, 12.Nov.2019, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KiM: Ako sud ne ospori, NISMA sa šest poslanika u skupštini

Kosovska Mitrovica -- Gazeta Ekspres piše šta će se desiti ako Vrhovni sud tzv. Kosova ne ospori odluke Izbornog panela za žalbe i prigovore da ne prihvati glasove iz Srbije.

Ukoliko se to dogodi, šest poslanika će pripasti koaliciji NISMA-AKR-PD

Fatmir Ljimaj, lider Socijaldemokratske inicijative i kandidat koalicije za premijera, dobio je 26.014 glasova, dok je njegov koalicioni partner iz Alijanse za novo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo Bedžet Pacoli drugi sa 10.525 glasova.

Kako prenosi Kosovo onlajn, Pacolijeva Alijansa za novo Kosovo (AKR) će u Skupštini Kosova biti zastupljena s dva poslanika, dok će četiri imati Socijaldemokratska inicijativa Fatmira Ljimaja.

To će dovesti do preraspodele mandata ostalih stranaka, pa će tako Pokret Samoopredeljenje imati tri poslanika manje, a Demokratski sazez Kosova, Demokratska partija Kosova i koalicija koju predvodi Ramuš Haradinaj AAK-PSD po jednog poslanika manje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gazeta Ekspres: Nova preraspodela mandata na Kosovu, još jedna lista ulazi u parlament

Izvor: Blic, 12.Nov.2019

Ako Vrhovni sud tzv. Kosova ne ospori odluke Izbornog panela za žalbe i prigovore da ne prihvati glasove iz Srbije, šest poslanika će pripasti koaliciji NISMA-AKR-PD, objavila je Gazeta Ekspres.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.