Kfor značajan za normalizaciju odnosa

Izvor: Akter, 02.Avg.2014, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor značajan za normalizaciju odnosa

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić i glavni komandant Kfora, italijanski general Salvatore Farino složili su se danas u Kosovskoj Mitrovici da Kfor ima izuzetan značaj u procesu dalje saradnje Beograda, Prištine i međunarodne zajednice

Oni su zaključili i da je neophodno nastaviti dijalog o svim otvorenim pitanjima na Kosovu i Metohiji koji bi rezultirao prihvatljivim rešenjima za sve strane i odsustvom jednostranih reakcija, saopštila je Kancelarija za KiM.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<
Ðurić je tokom današnje posete Pokrajini, razgovarao i sa predstavnicima Srba sa severa Kosova i Metohije o svakodnevim životnim problemima srpske zajednice i aktuelnim kosovsko-metohijskim pitanjima.

Ðurić je u selu Jagnjenica, između Zvečana i Zubinog Potoka, obišao i povratnika Pera Spasojevića, koji se nedavno vratio iz Kraljeva na svoje imanje na Kosovu i Metohiji, gde živi u improvizovanoj baraci i održava i obrađuje zemlju, navodi se u saopštenju.

Ðurić je tom prilikom istakao rešenost Kancelarije za KiM, kao i Vlade Srbije da se pitanju povratka posveti prioritetna pažnja u narednom periodu i podsetio da je trenutno u izradi sveobuhvatan plan za povratak raseljenih lica.

"Vlada Srbije i Kancelarija za KiM uskoro će predstaviti plan za povratak na KiM i konkretnim rešenjima i aktivnostima pozvati i ohrabriti raseljene da se vrate u Pokrajinu, i tamo ostanu i opstanu", najavio je Ðurić.

Srbija će, kako je dodao, svojim građanima omogućiti zaokružen sistem podrške za normalne, pre svega, ekonomske i bezbednosne uslove za život na Kosovu i Metohiji.

Ðurić je obećao da će Kancelarija za KiM učiniti sve da omogući da povratnik Pero Spasojević ima novu kuću i sve uslove da i unuku Ivonu i celu porodicu vrati iz Kraljeva na svoje imanje, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.