Kfor uklonio barikade u Rudaru

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jun.2012, 04:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor uklonio barikade u Rudaru

Vojnici Kfora su, nešto više od dva sata pošto su ih lokalni Srbi postavili, uklonili barikade kod mesta Rudare na severu Kosova. Akcija je protekla bez incidenata, a pripadnici Kfora su ubrzo zatim otišli ka Leposaviću.

Prepreke od drveta i betonskih blokova su u potpunosti uklonjene, a most preko Ibra u Rudaru je deblokiran, kao i područje koje je bilo u totalnoj blokadi za vreme operacije koju je sprovodio Kfor.

Iznad Kosovske Mitrovice i Zvečana je, tokom akcije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << leteo i i jedan helikopter Kfora. Posle uklanjanja barikada situacija u Rudaru je mirna. Pošto je akcija završena, Kfor je deblokirao sve putne pravce koji vode ka Zvečanu.

Srbi sa severa Kosova su u subotu uveče postavili nove barikade na magistralnom putu Leposavić - Priština u mestu Rudare u opštini Zvečan. Srbi su nove barikade postavili u znak protesta zbog zatvaranja alternativnih putnih pravaca na severu Kosova od strane Kfora.

Kod železničkog mosta u Rudaru je pre 15 dana došlo do najvećih sukoba građana i pripadnika Kfora, kada je ranjeno troje građana i dva vojnika Kfora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.