Kfor ponovo preti Srbima

Izvor: B92, 01.Dec.2011, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor ponovo preti Srbima

Zubin Potok -- Portparol Kfora Uve Novicki kaže da će Kfor ukloniti barikade na severu Kosova ako to ne učine Srbi.

"Rešenje može biti samo da je svima garantovana bezuslovna sloboda kretanja, uključujući i Kfor. Ali ako se to ne dogodi, naravno Kfor će se ponašati kao i u prošlosti i ako bude postojala potreba za tim, uklonićemo barikade sami, ako vi to ne uradite", rekao je Novicki.

On je ocenio da sporazumi mogu biti postignuti samo na političkom nivou i da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rezultati mogu postići samo razgovorima.

Novicki je istakao da Kfor želi da izbegne bilo kakve sukobe poput onih koji su se dogodili u ponedeljak u Jagnjenici i za te incidente okrivio "malu grupu radikalnih protestanata”.

Novicki je izrazio nadu da će predstavnici Kfora i predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristič na sutrašnjem sastanku u opštini Zubin Potok postići rezultate.

Novicki je po podne razgovarao sa Srbima na barikadi u selu Jagnjenica kod Zubinog Potoka.

On je pozvao građane da uklone barikade koje su postavili u utorak i zatvore zaobilazni put koji je meštanima Ibarskog Kolašina veza sa Zvečanom i Kosovskom Mitrovicom.

Iako je Boris Tadić pozvao da se uklone barikade, Srbi su i dalje na njima - u Jagnjenici su postavljene tri nove, a u Dudinom kršu je ojačana stara.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kfor: Sklonite barikade da ih mi ne sklanjamo

Izvor: Mondo, 01.Dec.2011

Portparol Kfora Uve Novicki izjavio je danas da će Kfor ukloniti barikade na severu Kosova ako to ne učine Srbi. Kfor je pozdravio poziv predsednika Srbije, ali očekuje i konkretne rezultate.

Nastavak na Mondo...

Kfor će ukloniti barikade

Izvor: Šumadija Press, 02.Dec.2011, 10:51

Portparol Kfora Uve Novicki izjavio je juče da će Kfor ukloniti barikade na severu Kosova ako to ne učine Srbi.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.