Kfor jača prisustvo kod istočnog mosta u Mitrovici

Izvor: Studio B, 05.Jun.2012, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor jača prisustvo kod istočnog mosta u Mitrovici

U Kosovskoj Mitrovici kod istočnog mosta danas se može videti pojačano prisustvo vojniika Kfora, javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Kod istočnog mosta u južnom delu Kosovske Mitrovice može se videti pet džipova Kfora i jedan oklopni transporter međnarodnuh vojnika iz Mađarske.

Na severnoj strani mosta u naselju Bošnjačka Mahala stacionirana je jedna patrola kosovske policije.

Za razliku od tog mosta, na glanom ibarskom mostu koji razdvaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << severni od južnog dela Mitrovice danas je prisutan uobičajen broj vojnika Kfora i pripadnika kosovske policije. Kod glavnog ibarskog mosta i danas dežuraju lokalni Srbi na barikadi koja je postavljena na severnoj strani.

Pripadnici Euleksa u severnom delu Kosovske Mitrovice mogu se videti jedino ispred Okružnog suda, gde inače dežuraju.

Štab za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica juče je odlučio da se pripadnicima Euleksa do daljnjeg ne dozvoli sloboda kretanja severnim delom Kosovske Mitrovice. "Pripadnicima Euleksa do daljnjeg neće biti dozvoljeno da se neometano kreću severnim delom Kosovske Mitrovice, svaki pokušaj nasilnog prolaska kroz grad ili rušenje barikada smatraćemo otvorenom agresijom a odgovornost za eventualne posledice snosiće oni koji pokrenu takve akcije", navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije.

U saopštenju se dodaje da je predstavnicima Kfora upućen poziv da se pridržava svog mandata, definisanog Rezolucijom 12 44 SB UN.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pojačano prisustvo KFOR-a u Mitrovici

Izvor: S media, 05.Jun.2012

U Kosovskoj Mitrovici kod istočnog mosta danas se može videti pojačano prisustvo vojnika Kfora...Kod istočnog mosta u južnom delu Kosovske Mitrovice može se videti pet džipova Kfora i jedan oklopni transporter međnarodnih vojnika iz Mađarske...ROSU na severu Kosova, Srbi nadziru puteve..Kosovo:...

Nastavak na S media...

Pojačane snage Kfora u Mitrovici

Izvor: B92, 05.Jun.2012

Kosovska Mitrovica -- U Kosovskoj Mitrovici kod istočnog mosta može se videti pojačano prisustvo vojnika Kfora, javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta...Kod istočnog mosta u južnom delu Kosovske Mitrovice može se videti pet džipova Kfora i jedan oklopni transporter međunarodnih vojnika iz Mađarske...Na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.